Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Tranzite luna prin zodii

Luna fara directie (void of course moon) este perioada in care Luna tocmai a incheiat un aspect major cu o alta planeta si nu mai formeaza niciun alt aspect, inainte sa treaca in urmatorul semn zodiacal.
       Aceasta perioada dureaza, in mod obisnuit, cateva ore. Insa, poate dura de la cateva minute, la doua zile si jumatate (exact timpul in care Luna strabate un semn zodiacal).
       În acest ,,gol” de lună, este indicat să nu facem activități esențiale pentru că finalitatea va fi îndoielnică...

         regulă : Daca vrei ca un lucru sa nu se intample, alege perioadele cu Lună fără directie.
Daca vrei ca un lucru sa se intample, evitată perioadele cu Lună fără directie.         Perigeu  - luna cel mai aproape de pământ - Atunci cand luna se afla la perigeu, este mai bine sa

lasi deoparte orice activitate in gradina, doua zile inainte si dupa aceasta perioada. Plantele cresc mai lent, iar legumele sunt mai sensibile la boli. De asemenea, germinatia semintelor este destul de capricioasa.
         Apogeu - luna cel mai departe de pământ - In momentul apogeului, perioada de incetare a lucrului in gradina se limiteaza la o zi inainte si o zi dupa. Plantele se dezvolta destul de mult acum. 
        Nod Lunar - Este cunoscut faptul ca perioada nodurilor lunare este defavorabilă oricarei actiuni in gradina.
De doua ori pe luna, satelitul nostru natural se intersecteaza cu planul de rotatie al Pamantului in jurul Soarelui, iar cele doua zone de intersectie se numesc noduri lunare. Spre deosebire de planetele cunoscute în astrologie, care sunt corpuri cereşti reale, nodurile lunare au un caracter virtual. Ele reprezintă punctele în care se produce intersecţia dintre orbita parcursă de Lună în jurul Terrei şi ecliptica (traiectoria pe care Soarele o realizează în mişcarea sa aparentă în jurul Pământului). Nodurile lunare sunt numite Nodul Nord lunar ( Nodul Ascendent, Capul Dragonului, Rahu) şi Nodul Sud lunar (Nodul Descendent, Coada Dragonului, Ketu), fiind întotdeauna poziţionate diametral opus unul în raport cu celălalt.
Nodul Nord mai este numit si Nodul Ascendent deoarece marcheaza punctul in care luna traverseaza ecliptica de la sudul la nordul celest, iar Nodul Sud, Nodul Descendent care marcheaza coborarea de la nord la sudul celest.
         Primul patrar - Plantele semanate in aceasta perioada cresc mai repede si prezinta mai multa rezistenta la boli si la insecte. Cultivatorii considera ca vigoarea acestora este direct proportionala cu lumina Lunii. Florile au o stralucire aparte si rezista mai mult timp in vaza. In ceea ce priveste legumele si fructele, acestea se conserva mai bine o data ce sunt recoltate.
Se recolteaza fructele si legumele-fructe in primul patrar.
Se taie gardul viu în primul patrar.
         Ultimul patrar - Atunci cand lumina Lunii scade, plantele isi pierd vigoarea. Sunt mai fragile si nu se conserva la fel de bine ca in primul patrar. In schimb, in aceasta perioada parfumul lor este mai intens.
Se planteaza arbori fructiferi in ultimul patrar.
Se seamănă, se plantează, se îngrijesc, si se recoltează legumele de tip radacina in intervalul ultimului patrar.
Se planteaza florile, in special in perioada ultimului patrar, pentru a obtine o productie considerabila.
Se recoltează zarzavaturile ( legumele frunzoase ) în ultimul patrar.
         Luna plina -  Acesta este momentul ideal in care se recoltează seminte, bulbi sau tuberculi. Deoarece conditiile meteorologice nu sunt mereu potrivite pentru dezvoltarea plantei, trebuie acordată o atentie deosebita fazelor de luna plina deoarece sunt mai riscante din cauza configuratiei celorlalte planete. 
....

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

;