Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Ierbicid făcut în casă

Daca va faceti probleme in ceea ce priveste mediul si nu doriti sa aplicati o substanta care in final ar putea dauna si ierbii sau plantelor, atunci optati pentru o alternativa nontoxica de indepartare a buruienilor.

Ierbicidul se realizeaza din:
1 lingura gin sau otet
1 lingurita sapun
4 litri de apa fierbinte 
Dupa ce ati amestecat ingredientele, turnati substanta intr-o stropitoate si imprastiati-o peste buruieni. Cand faceti acest lucru, aveti grija sa nu udati si iarba.
Otetul ucide buruienile, dar poate face acelasi lucru si cu iarba ornamentala. Stropirile se fac in zilele foarte calde si insorite. Dupa ce buruienile stau la soare cu aceasta substanta pe frunze, se vor ofili in cateva zile. Revenind, daca va faceti probleme pentru iarba din gradina, atunci pulverizati cu grija substanta; in principiu, otetul ucide buruienile, iar sapunul face ca acesta sa se ''prinda'' bine de frunze.

NU uitati sa folositi manusi de protectie si aveti grija ca substanta sa nu intre in contact cu ochii sau sa fie consumata de animalele din jurul casei.
sursa : grădinamea.ro


altă rețetă :


4 l apă aproape fierbinte, 250 ml oțet de 9 gr, 100g săpun de casă răzuit (sau 100 ml săpun-detergent lichid de vase) se amestecă până la dizolvarea totală (atunci când folosim săpun de casă răzuit ) și se pulverizează pe buruieni. Se poate mări doza de oțet la 500 ml și săpun la 200 g (sau 200 ml detergent lichid de vase ). Un ierbicid total dar cu apa cât mai caldă (preferabil fierbinte, la limita suportabilității unei stropitori de plastic ). Se stropesc buruienile într-o zi cu soare și fără amenințări de precipitații pentru cel puțin 3-4 ore.1 comentarii:

Comuna Daeni spunea...

SFAT - cand luati continut de pe alte bloguri site-uri lipiti textul pe html pentru a nu mai arata ca este copiat.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

;