Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Plante de la Sieberz.ro

Din cauză că m-au înnebunit cârtițele, am purces la a căuta remedii și cum am citit  ( cred că la huni pe blog ) cum că plantele numite knofi ar fi eficiente, am ajuns la firma  sieberz și tot minunându-mă ce de flori și floricele, am început a pune în coșul virtual, fără să mă pot opri...
Plantele nu mi-au venit foarte repede, am dat telefon și mi-a răspuns un nene, nu foarte plin de solicitudine, că se procesează comanda și abia după aceea...
În fine, mi-au venit plantele ieri, după un anunț sms, nu prin e-mail ca alte firme, și am rămas încântată de modul de ambalare. 





și acestea sunt plantele care ar trebui să arate așa, după site-ul lor


Ken's Red kiwi roşu.

Mărire
Soiul nou de kiwi, cu fructe dulci, delicioase. Se poate consuma fără decojire. Preferă locurile însorite. Înfloreşte din mijlocul lui mai până la sfârsitul lunii iunie. Perioada de coacere: septembrie-octombrie. Planta este productivă (femelă). Pentru producţie optimă se recomandă şi plantarea soiului Weiki, polenizator. Un exemplar polenizator este capabil să polenizeze 5 plante productive. 
-necesita sol umed acid cu permeabilitate buna,loc protejat cu expozitie buna; 
-trebuie plantat langa un spalier,as zice eu mai degraba un gard,sau pergola pt. catarare la distanta de 3-4 m. 
-prima fructificare va avea loc in al 3-lea an; 
-in fiecare toamna se imprastie mranita sau gunoi de grajd copt in strat gros in jurul trunchiului ; 
-primavara se administrează ingrasamant; 
-planta kiwi aduce fruct din primii 6 muguri de pe lastarii principali si secundari si de aceea se recomanda scurtarea lor deasupra celui de-al 6-lea mugur ; 
-din anul 5 trebuie tunsi doar lastarii care au peste 3 ani pt. ca fructifica mai mult pe cei de 2 ani. 


foto : forumul eGradini.ro





Afin Reka cu ciorchini mari (Vaccinum corymbosum 'Reka' Trauben Heidelbeere (Blue Berry))

Mărire



Boabe sănătoase, pline cu substanţe minerale, vitamine şi cu substanţe biologic active. Începând din luna iulie cresc fructele în ciorchini lungi cu boabe mari, dulci şi aromate. Boabele mari, rezistente se pot păstra mult timp, se pot congela sau prepara din ele gemuri şi sucuri gustoase. Nu prea există un alt fruct asemănător în care să găsim atâtea substanţe minerale, vitamine. Substanţele lor active sunt recunoscute şi în medicină. Florile albe cu parfum de miere, frunzele dense de culoare verde închis care toamna se colorează în roşu dau un aspect deosebit grădinii dumneavoastre. Este total rezistent la ger. Pentru această plantă este ideal solul afânat, cu pH în jur de 5, care se poate obţine prin amestecarea solului cu turbă. Perioada de coacere: iulie-august. Este autopolenizator.  
Afinii se dezvolta cel mai bine pe soluri acide, cu un pH situat intre 4,5-5,5, dar suporta soluri cu un pH de pana la 7. Corectarea aciditatii se poate face prin inglobarea in sol a unui amestec de rumegus de conifere si/sau turba precum si alti corectori de aciditate.

Plantarea afinului:

Groapa de plantare trebuie sa fie de aproximativ 50 cm diametru si 30 cm adancime. Se extrage 1/3 din solul respectivei gropi si se amesteca cu turba sau rumegus preumezit. Pentru a asigura un drenaj mai bun, la amestec se poate adauga si o lopata de nisip. Inainte de plantare se recomanda scurtarea tuturor ramurilor ce depasesc 15 cm. Dupa plantare se adauga un strat de 2-5 cm de rumegus in jurul radacinii, pe o raza de 30 cm. Distanta intre plante trebuie sa fie de 0,5-1 m, pentru aforma un rand compact sau de 1,8 m pentru plante individuale.

Tundererea afinului:

1. se indeparteaza ramurile bolnave, ranite sau uscate.
2. se taie ramurile subtiri, crescute prea des sau pendente.
3. ramurile mai batrane de 3-4 ani se indeparteaza de la baza, lasandu-se 6-8 lastari vigurosi/tufa.

Tunderea se poate face numai in repaus vegetativ. Deoarece se poate intampla ca pe timpul iernii varfurile ramurilor sa inghete, cel mai indicat este ca tunderea tufelor sa se faca la sfarsitul iernii, inainte de inflorire, cand aceste vatamari se pot indeparta.





Afin Sophia mare albastru (Vaccinum crymbosum/Heidelbeer 'Sophia")



Frucre aromate, zemose, mari aproape cât o cireaşă, se coc în ciorchini. Planta creşte până la înălţimea de 1,6-2 m, poate rodi mai multe kilograme de fructe. Fructe îşi păstrează prespeţime timp îndelungat sunt ideale pentru a fii congelate sau preparate ca şi compot. Gustul este asemător cu al afinului de pădure. Nu cade de pe plantă şi nu coloreayă dinţii, pentru că fructele sunt deschise la culoare. Afinul joacă un rol foarte important în alimentaţia sănătoasă. Nu conţine colesterol, are puţine calorii dar este bogat în substanţe minerale şi are un conţinut ridicat de vitamina C. Frunzişul roşu de toamă este foarte decorativ. Are nevoie de sol acid, fertil. În cazul în care solul este calcaros este nevoie înlocuirea solului. Plantă rezistentă la ger. Se coace la sfârşitul lunii iulie începutul lunii august. (Codul: 41270)


Viţa sălbatică (Parthenocissus Veitchii)


Mărire
Este o plantă căţărătoare fără mari pretenţii, suportă bine climatul urban. Cu ajutorul picioruşelor adezive ajunge până la 10-15 m înălţime, ideal pentru acoperirea pereţilor. (Codul: 33146)



Chiparos albastru (Camecyparis laws. 'Columnaris Glauca')


Mărire
Un soi de formă compactă, columnară cu frunze albastre ca oţelul. Este excelentă pentru gard viu, dar se poate planta şi solitar.  (Codul: 35173)



Soc cu frunze roşii (Sambucus nigra Red Holy(Dufter Holunder Holly))

Mărire
Din primăvară până in toamnă străluceşte în culoare roşu-aprins. În iunie aduce florile roz, cu diametru de 20 cm, care emană un parfum foarte senzual, asemănător lămâii. În august/septembrie se coace mulţimea bacelor negre-purpurii, delicioase ale tufei. Florile sunt folositoare pentru: ceai sau suc, pentru baie - ca aromaterapie, sau ca condiment la diferite mâncăruri. Este o plantă cu adevărat foarte sănătoasă. (Codul: 35777)




Liliac de vara (Buddleia davidii Violett)


Mărire
Este un arbust ornamental nepretenţios, cu creştere rapidă, preferă locurile însorite.
Florile lunguieţe de 30-40 cm,  de culoare roşu-purpuriu, sunt decorative și foarte parfumate, se aşează în vârful lăstarilor, în ciorchini lungi.Ele se deschid încontinuu, în perioada iulie-septembrie. Creşte repede, este rezistent la secetă, este o adevărată floare de vară care atrage fluturaşii. Se poate planta solitar sau în grup, necesită soare şi sol bogat în substanţe. (Codul: 38490)
 La maturitate ajunge la înălţimea de 3-4 m. 

Perioada de plantare
martie-octombrie
Distanţa min. de plantare
50 cm
Loc de plantare
soare
Cerinţe faţa de sol
bine drenat
Perioada de înflorire
iulie-septembrie
Protejare iarna
nu necesita protejare, este rezistent la ger
Cerinţe speciale
Nu are cerinte speciale, pentru o inflorire mai abundenta se tunde tufa primavara.




Boabe Goji (Lycium chinense)

Mărire
Acest arbust provine din muntele Himalaia având creştere foarte rapidă şi robustă. Are ramuri subţiri cu spini, care la maturitate ajung chiar la 2 m înălţime. Este total rezistent la ger până la -25 de grade. Nu este pretenţios, vegetează pe orice tip de sol, nu are nevoie de fertilizări, acestea chiar trebuiesc evitate pentru că dăunează calităţii fructelor. La exemplare în vârstă este nevoie de tăieri de rărire, pentru a stimula creşterea. Rezistent la ger. Preferă expoziţiile însorite sau semiumbroase. Fructele se coc începând din luna august până în octombrie. Se recomandă a fii consumate mai ales sub fromă uscată. Cel mai benefic este a fii consumat dimineaţa şi seara 15 bobiţe. Boabele roşii sunt utilizate de sute de ani în medicina chinezească pentru menţinerea sănătăţii. Conţine foarte multe vitamine şi antioxidante. Ajută în dezvoltarea imunităţii respectiv ajută în tratamentele de raze şi chemoterapie, normalizează tensiunea, etc. Din precauţie nu este indicată consumarea a mai multor de 8-10 gr/zi din fructe. (Codul: 40003)



Corn japonez ameliorat (Cornus officinalis)


Mărire
Florile galbene, parfumate apar devreme, înaintea frunzelor, deseori deja în luna februarie, ele ne încântă până în luna aprilie. Fructele, de culoare roşu-închis, se coc în luna septembrie. Fructele se folosesc în industria medicamentelor. Conţine cantităţi de trei ori mai mari de vitamina C decât lămâia. Răsfăţaţi-vă sau pe cei dragi, cu sucul de fructe delicios, gem sau deulceaţă. Medicina tradiţională chineză utilizează de mult, puterea vindecătoare a acestei plante. Poate ajunge la înălţimea de 3-5 m. Este potrivit şi pentru a forma gard viu. Nu necesită îngrijire specială. (Codul: 42289)





Samuna (Cyperus esculentes var.sativus(Samuna))

Mărire


Sapaturile arheologice atesta faptul ca si faraoni iubeau aceasta planta! Migdala de pamânt „Samuna” (Cyperus esculentus var.sativus) este tuberculul ierbii de migdala, cunoscuta deja în Egiptul antic. Provine din Cipru, datorita negustorilor antici a ajuns în Est si Egipt. Era o planta preferata de faraoni. Tuberculi erau îngropati în morminte alaturi de comorile de aur. În secolul VIII. arabi au introdus aceasta planta în Spania. În provincia Valencia pâna în ziua de azi se produce pretiosul lapte de migdala de pamânt. Reprezinta materia prima pentru multe medicamente si cosmetice.Ingrediente pretioase:Migdala de pamânt contine mai mult de 25% grasime, aprox. 30% amidon, 7% proteine. Are continut ridicat de acizi grasi nesaturati cum ar fi acidul linoleic; vitamine H, E, rutina bogat în substante minerale. Proprietati fiziologice benefice: Cercetarile farmaceutice din ultimii ani au descoperit posibilitatile care sunt ascunse în aceasta planta si deja în ziua de azi este ingredientul a mai multor produse. Consumul zilnic a câtorva tuberculi proaspeti sau uscati de migdala de pamânt are efecte benefice asupra organismului. Câteva literaturi de specialitate considera valoarea biologica a uleiului de migdala de pamânt echivalenta cu cea a uleiului de soia, floarea soarelui si rapita. Crestere, îngrijire si recoltare: Iarba de migdala se dezvolta într-un arbust de 30-60 cm înaltime, decorativ, compact si rezistent pe timpul iernii. Se poate planta în gradina sau în ghiveci. Nu este pretentioasa, se simte bine în solurile afânate si bogate în humus. Are nevoie de udari regulate, dese. Dupa înflorire, vara târziu si toamna se formeaza în numar mare tuberculii pretiosi asemanatori unei migdale. Recoltare: se scoate cu grija planta din sol folosind o sapa sau sapaliga, se culeg tuberculii dupa care se spala. În cazul în care planta este în ghiveci se scoate tot balotul de pamânt. Utilizare: Migdala de pamânt nu numai ca are gust bun de migdala si aluna ci are continut ridicat de fibre. Este ideal pentru rontait. Se poate consuma crud, prajit, uscat sau macinat. Se poate folosi în pregatirea prajiturilor dulci. Daca le amestecam în mixer cu lapte deja se poate consuma sublimul si sanatosul lapte de migdale. Samuna. Migdala de pamânt cu aroma de migdale-alune. Recoltare: octombrie-noiembrie. Inaltimea plantei: 30-60 cm. (Codul: 69075)








Meraldo (Meraldo Erdbeeren)


Mărire
Este autopolenizator, de accea are productivitate mare, regulată. Este rezistent la extremităţile vremii. Fructele sunt mari, unele chiar de 12 g! Se coace încă din mijlocul lunii iunie. Excelent pentru consum proaspăt, dar şi pentru compot. (Codul: 44030)



Kletter Star (Kletter Star Erdbeeren).


Mărire
Căpşunul senzaţional, căţărător. Fructfică permandent şi abundent din luna iunie până la primul ger. Dezvoltă stoloni lungi care înfloresc şi fructifică. Stolonii trebuie legaţi de ţăruşi sau la cultivarea în cilindru se lasă să atârne. Necesită apă multă şi fertilizări regulate. Fructele sunt medii/mari. (Codul: 44121)



Praline (Praline Erdbeeren)


Mărire
Este un soi cu aromă excelentă obţinut prin experimente făcute de ani de zile. Deja prin parfumul fructelor de culoare roşu-închis se simte aroma specifică a căpşunilor. Gustul dulce şi acidulat se armonizează perfect şi putem sesiza şi aroma de frăguţă de pădure. Planta tolerează bine căldura şi seceta până la o anumită măsură. Este un soi excelent de grădină. (Codul: 44125)



Frapendula (Frapendula Erdbeeren).


Mărire
Sunt multe modalităţi pentru a folosi aceşti căpşuni nobili, atârnători, de mare valoare. În balcoane sau pe terase, grădini de iarnă, verande luminoase, peste tot înfloreşte şi produce. Fructele cresc pe două nivele. Deja în acelaşi an (din iunie până în octombrie) înfloreşte şi produce fructe. (Codul: 44203)



Ofertă specială 2 buc de cătină


Mărire
Oferta conţine un polenizator şi un productiv. Cătina este o plantă dioică, anemofilă, nepretenţioasă la sol, rezistentă la secetă. Arbust spinos, înalt de 1,5-3 m. Un exemplar polenizator este capabil să polenizeze 8-10 productive. (Codul: 40040)
Cătină productiv (Hippophae rhamnoides FruganaFructifică la 1-2 ani de la plantare. (Codul: 40036)
Cătină polenizator (Hippophae rhamnoides Pollmix) (Codul: 40035)


Cătină polenizator (Hippophae rhamnoides Pollmix)

Mărire
Cătina, este un arbust de 1,5 - 3 m înălţime, cu aspect de tufă deasă, frunzele sunt caduce, lăstarii spinoşi. Este o plantă ideală pentru fixarea terenurilor fiindcă îşi dezvoltă rapid sistemul radicular. Cătina este folosită în Europa şi Asia de secole ca şi plantă alimentară, medicinală. Este o plantă dioică, anemofilă, fructificaţiile sunt bobiţe portocalii. Nepretenţioasă faţă de sol, se adaptează la solurile sărace sau sărăturate, vegetează şi pe solurile calcaroase, ghips, marnă, gresii, soluri marno-lutoase, detritus. Preferă locurile însorite şi solul afânat. Rădăcinile se dezvoltă bine pe solurile aerisite sau nisipuri. Rezistă bine pe timpul iernii, nu este sensibilă la ger. Fructifică de la vârsta de 2-4 ani. Fructificaţiile sunt de forma unui ou, 7-9 mm în diametru, cu un sâmbure. Fructele sunt zemoase cu coaja de culoare galbenă până la portocaliu intens, subţire. Florile sunt mici, dispuse în inflorescenţe, înfloreşte înaintea înfrunzitului, în martie-aprilie. Fructele sunt bogate în glucide, proteine, acizi organici, aminoacizi şi vitamine. Conţine de zece ori mai multă vitamină C decât lămâia. Are o concentraţie mai mare, de vitamina C, ca la căpşun, kiwi, portocală, roşie, morcov, păducel. Conţinutul de vitamina E este de 202.9 mg/100g fruct, mai mare ca la grâu, porumb sau boabe de soia. Fiindcă este o plantă dioică este nevoie a planta exemplare feminine şi exemplare masculine. Pentru o producţie sigură şi abundentă este nevoie de 1 exemplar masculin la 9 exemplare feminine, ţinând cont de direcţia vânturilor, fiindcă este o plantă anemofilă. Fructele se coc, începând cu luna august până la sfârşitul lunii septembrie, în această perioadă fructele sunt acrişoare, amărui, dar atinse de brumă se îndulcesc. Fructele se consumă în principal sub formă de gem, vin, suc, lichior, jeleu, se pot prepara şi diferite uleiuri. Pentru ca fructele sunt acrişoare asemănătoare cu lămâia, se pot amesteca cu alte produse din fructe. Fructele de cătină sunt folosite ca şi materie primă pentru medicamente de vindecare a rănilor vechi, ulcere. Distanţa recomandată de plantare este de 2-2,5 metri între plante şi 4-5 m între rânduri. Nu necesită tăieri regulate dar ramurile bătrâne se recomandă a fii îndepărtate. (Codul: 40035)




Crizantemă cu margini argintii (Ajania pacifica)

Rămâne neuitată această floare perenă, valoroasă datorită nenumăratelor flori galben-aurii care sunt înconjurate cu frunze de culoare verde închis cu margini argintii. Perioada de înflorire: august-octombrie, înăltimea: 30-40cm. Se plantează la soare sau semiumbră. (Codul: 14214)



Gulan (Gulan (Gynostemma pentaphyllum))


Mărire
Există o plantă contra oboselii, aceasta se numeşte Gulan sau Jiaogulan. Gulanul face parte din Familia Cucurbitaceae, cu o popularitate din ce în ce mai mare şi în afara Asiei. Rezistă la ger până la -10-12 grade C deci la noi iernează doar acoperit sau se simte bine şi în ghiveci în cameră. În aceste condiţii se dezvoltă bine tot anul. Se plantează într-un sol foarte afânat şi în loc însorit. Este important udarea sistematică. Are efecte pozitive, armonioase asupra stării organismului.  (Codul: 69060)



Garoafa Inferno (Garten-Nelke Inferno®)


Mărire
Este perfect rezistenta la ger. (Codul: 10068)



Garoafă portocalie cu margini roşii (Dianthus Adorable® Mel Cremeorange mit rotem Rand).


Mărire
Garoafa de grădină transformă pentru timp îndelungat stâncăriile, jardinierele, straturile într-o insulă de florii minunată. Plantă scundă cu flori mari. rezistentă la ger. (Codul: 10084)



Garoafă verde pal.


Mărire
Garoafa de grădină transformă pentru timp îndelungat stâncăriile, jardinierele, straturile într-o insulă de florii minunată. Plantă scundă cu flori mari. rezistentă la ger. (Codul: 10085)


Garoafă crem cu dungi rosii (Dianthus Adorable® Angelica Creme Rot-steifig)


Mărire
Garoafa de grădină transformă pentru timp îndelungat stâncăriile, jardinierele, straturile într-o insulă de florii minunată. Plantă scundă cu flori mari. rezistentă la ger. (Codul: 10086)



Garoafă roşu cu alb (Dianthus Rot/Weiss (Fire and Ice))


Mărire
Garoafa de grădină transformă pentru timp îndelungat stâncăriile, jardinierele, straturile într-o insulă de florii minunată. Plantă scundă cu flori mari. rezistentă la ger. (Codul: 10087)



Brumarele taratoare (Phlox subulata).

Plantă perenă. Ideale pentru stancarii, pe pereti. Brumarelele cu crestere rapida, formeaza in scurt timp un covor compact de flori miraculoase. (Codul: 10138)  

Denumire populară: flox de munte, brumărele, scânteiuţă(rom), árlevelű lángvirág(hun),  moss phlox, mountain phlox, moss pink(eng), polsterphlox, teppichphlox(ger).
Familia de plante:Polemoniaceae
Descriere – specie sempervirescenta sau semi-sempervirescenta care acopera bine solul. Frunze lineare, alternee sau in rozete pe tulpina, 1,5-2 cm lungime si 2 mm latime, sesile, subulate. Inflorescenta cimoasa sau panicul terminala formata din 3-9 flori. Corola formata din 5 petale, emarginate la varf, obovate, 1 cm lungime, 5 mm latime, glabre; tubul 1,3 cm lungime. 5 stamine, la baza tubului corolei de diferite inaltimi. Tubul caliciului este de 5 mm lungime, hirsut, 5 sepale, atenuate. Infloreste in martie-iunie.
Rata de crestere – moderata.
Cerinte – creste bine in plin soare sau in semiumbra, prefera soluri umede, bine drenate cu pH neutru sau usor alcalin, dar se adapta si pe soluri secetoase, nisipoase si cu pH acid. 
Propagare – prin divizarea tufei, toamna. Se planteaza la 25-30 cm intre plante.
Boli si daunatori - paianejeni, nematozi, iepurii, mucegaiul cenusiu. Un remediu impotriva paianjenilor si a iepurilor este apa de ardei iute.
Parteneri naturali si de gradina – Euphorbia cyparissiasOenothera pilosellaIberis.
Cultivaruri si varietati – ‘Atropurpurea’ (flori purpurii), ‘Candy Stripe’ (flori roz cu alb), ‘Crimson Beauty’ (flori rosi), ‘Emerald Blue’ (flori albastru-violet), ‘Emerald Pink’ (flori roz), ‘Red Wings’ (flori rosii), ‘White Delight’ (flori albe).
Proprietati si Utilizari – se poate folosi ca planta de rocarii, borduri, jardiniere si ca planta impotriva eroziuni solului.



Cimbrişor (Thymus serphyllum 'Magic carpet').


Mărire
Are parfum plăcut, cu tulpina culcată. Preferă solul slab, uscat, bine drenat. Este ideal pentru stâncării. (Codul: 10332) 



Koeleria (Koeleria glauca)

Mărire
Frunzele sunt înguste, albastru-verzui. Floarea alb-argintie la maturitate devine maro-aurie. Preferă soluri slabe, calcaroase bine drenate şi locuri cu soare. Înfloreşte: iunie-iulie. Înălţime: 20-30 cm. (Codul: 14052)




Spata dracului (Matteuchia struthiopteris (Straussfarne)).


Mărire
Este o ferigă decorativă frumoasă de culoare verde intens, creşte în formă de pâlnie. Este recomandată plantarea sub copaci în locuri semiumbroase, umbroase. Înălţime: 40 – 60 cm. (Codul: 15719)


Vitalbeere (Vitalbeere (Schisandra chinensis))


Mărire
După numele lui chinezesc i se mai spune şi " fructele cu 5 arome", pentru că se îmbină în el aromele: dulce, acrişor, amărui, picant, sărat. Numele ştiinţific este Schisandra chinensis şi are un rol important în medicina chineză tradiţională deja de 2 mii de ani. In China boabele proaspete şi uscate se folosesc pentru vindecarea a mai multor boli. Se poate prepara ceai şi din frunze şi din lăstari. Se coace în septembrie/octombrie. Deja în mai apar florile albe sau roz deschis, foarte parfumate. Este o plantă căţărătoare care poate să ajungă chiar la 3 m înălţime. Este total rezistenta la ger, foarte uşor de îngrijit şi rezistenta la boli. Autopolenizator. (Codul: 40014)


Weiki polenizator (Weiki male)


Mărire
Este o plantă căţărătoare decorativă având doar flori bărbăteşti, polenizatoare. Productivul Ken's Red numai atunci fructifică dacă în apropierea lui se află şi un kiwi polenizator Weiki. (Codul: 40125)



Afinul Duke (Vaccinum corymbosum 'Duke'-Nortehrn Highbush Blueberry)

Mărire
Este apreciat de zeci de ani datorită producţiei mari de fructe de culoare albastru deschis mari de 2 cm. Din acest motiv este apreciat în plantaţiile intensive de afin. Acum este accesibil şi grădinarilor amatori. Plantele tinere au o producţie mare, iar cele mai în vârsta, în condiţii ideale au o producţie de 20 până la 40 kg de fructe anual. Fructele foarte mari sunt rezistente, aromate, dulci şi bogate în vitamina C. Savoarea nu a fost niciodată aşa de sănătoasă. Este ideal ca şi plantă de gradină sau container, rezistent pe timpul iernii. Necesită un sol acid, acesta se poate regla cu turbă acidă sau amestec de pământ pentru rododendron.  (Codul: 41290)


Tamarix (Tamarix tetrandra)


Mărire
Arbust cu creştere rapidă, rezistent la clima urbană. Se poate planta solitar sau ca gard viu.  (Codul: 30180)



Corn (Cornus mas)


Mărire
Această tufă ajunge la 3-5 m înălţime. Înaintea dezvoltării frunzelor se deschid florile galbene. Fructele roşii sunt comestibile, gustoase. Nu este pretenţios, rezistă bine la secetă. Se poate planta solitar sau ca gard viu. (Codul: 30275)



Akebia  (Akebia quintata)


Mărire
Este o plantă căţărătoare mai puţin cunoscută, dar foarte apreciată. Decorează prin frunzele graţioase şi prin florile roşii ca vinul cu parfum de vanilie. Toamna se dezvoltă fructele de cca. 10 cm, care seamană cu castravetele. Este o plantă nepretenţioasă, dar nu tolereaza seceta, are creştere rapidă.Se plantează la soare sau semiumbră. Înfloreşte în apr.-mai. Creşte până la 5 m. 
(Codul: 33149)







Ginkgo Biloba/Arborele pagodelor.


Mărire
Semnul distinctiv sunt frunzele, care vara sunt verde aprins iar toamna galben aurii. În medicina populară europeană este apreciată pentru: îmbunataţirea circulaţiei şi formarea sângelui, buna funcţionare a creierului. În ghiveci se poate păstra în cameră, pe terasă apoi în gradină. Se poate planta primavara devreme sau toamna în exterior. Este uşor de îngrijit, tolerantă la tipurile de sol. Preferă locurile însorite sau semiumbroase. (Codul: 32425)


Aloe Vera (Aloe barbadensis)


Mărire
O plantă cu frunze cărnoase din familia Liliaceelor. Este o plantă medicinală cunoscută de mii de ani folosită şi în cosmetică. Preferă locurile luminoase, cu soare, temperatura camerei. Nu necesită multă apă, mai ales iarna. Nu suportă soarele arzător, trebuie ferit de locurile geroase. (Codul: 63637)



Dafin adevarat (Laurus nobilis)


Mărire
Frunzele bogate în arome se pot folosi proaspete sau uscate pentru diferite mâncăruri. Are efect antibacterian. Este veşnic verde, rezistentă la ger pană la -10 grade C. Se dezvoltă frumos atât la soare, cât şi la semiumbră. (Codul: 66576)



Topinambur (10 tuberculi) (Helianthus tuberosus)


Mărire
Multe din mâncarurile pe care le consumăm sunt nesănătoase şi îngraşă. Cartoful dulce este gustos şi sănătos. Are un conţinut remarcabil de inulină (16 %). Inulina sub efectul acizilor şi enzimelor se transformă în glucide care se pot consuma şi de diabetici. Prin urmare, topinambur este un purtător de substanţe minerale şi scade pofta de mâncare în mod natural. Atribuie o aromă foarte delicată salatelor, sufleurilor şi supelor. Produce 2 – 3,5 kg de tuberculi pe plantă. Înalţimea: 3,5 m. Tuberculi sunt rezistenţi la ger. Florile se aseamănă cu florile de floarea soarelui. (Codul: 66613)



Lamâita (Aloysia triphylla)


Mărire
Frunzele deja la o uşoară frecare eliberează un parfum intens de lamâie. Se poate utiliza sub formă de condiment pentru diverse salate, sosuri sau sub formă de ceai răcoritor. Se foloseşte proaspăt sau sub formă uscată. Are efect calmant, îmbunatăţeşte digestia şi creşte apetitul. Iernează în locuri ferite de ger. Înflorire: iul.-sept. (Codul: 68354)


Floare grasă (Sedum spurium 'Purpurteppich')


Mărire
Este o plantă sempervirescentă, joasă, acoperitoare de sol. Are frunze bordo-verzuie şi flori roşu-bordo. Preferă sol afânat şi permeabil. Rezistă bine la secetă. Se plantează pe morminte, borduri şi stâncării pentru acoperirea solului (Codul: 10014)



Floare grasă pestriţă (Sedum kamtschaticum 'Variegatum')


Mărire
Plantă decorativă atât prin frunzele tărcate care iernează parţial cât şi prin floricelele de culoare roşu-gălbuie. Preferă loc însorit şi sol afânat, mediu-fertil. Rezistă bine la secetă. Foarte ideal în stâncării şi pe morminte. (Codul: 10022)



Clopotei (Campanula poscharskyana)

Este o plantă joasă, acoperitoare de sol, perenă cu înflorire abundentă. Înfloreşte: mai-sept., înălţime: 10-15 cm, se plantează la soare sau semiumbră (Codul: 10049)



Frumusica (Coreopsis lanceolata)


Mărire
Este a plantă perenă drăguţă, de culoare galben-aurie. Are înflorire îndelungată : iun.- aug. Înălţime: 25 cm. (Codul: 10383)



Delosperma galbenă (Delosperma nubigeum)


Mărire
Preferă locurile însorite, uscate, solul nisipos. Florile sunt de culoare galben intens, care se deschid deasupra frunzelor. Înfloreşte martie - oct., înălţime: 5-8 cm. (Codul: 11444)



Crizantemă Sonja


Mărire
Flori parfumate, pline, roz. (Codul: 15903)



Crizantemă Shippi Apricot


Mărire
Flori pline, de culoarea piersicii. (Codul: 15881)



Knofi Ipheion uniflorum 


Mărire
Plantă originară din Munţii Anzi, rezistentă la ger, cu parfum de usturoi şi cu folosinţă dublă. Prima: plantă aromatică excelentă cu o aromă de usturoi îndrăgită, care nu lasă miros neplăcut în gură. Armonizează bine cu brânza, salatele, pâinea prăjită, fripturi de carne. Dacă lăsaţi în ghiveci, veţi avea tot anul frunze proaspete de Knofi. Frunzele şi florile se taie pur şi simplu. Puterea unei floare Knofi este echivalentă cu un căţel de usturoi. A doua: plantat în grădină, alungă cârtiţa şi rozătoarele. Rădăcinile conţin uleiuri eterice, care nu sunt pe placul rozătoarelor. Se înmulţeşte foarte repede şi formează un adevărat covor floral pe porţiuni cât mai destinse. (Codul: 66754)



Clopotei vesnic verde (Campanula garganica)


Mărire
Este îndrăgită pentru florile mici albastre, care alcătuiesc un strat dens. Frunzele rămân verzi şi iarna. Arată bine în stâncării sau pe pereţi. (Codul: 10499)



Levănţică albastru-violet (Lavandula angustifolia)


Mărire
Este o plantă perenă cu creştere deasă având mai multe calităţi benefice. Plantată între trandafiri alungă păduchii. Este o plantă medicinală şi ornamentală foarte preţioasă. (Codul: 12416)



Cerceluş rezistent la ger (Fuchsia mag. 'Gracillis')

Mărire
Se poate creşte chiar şi ca gard viu. După plantare, în primul an necesită acoperire. Înfloreşte: iun.-noi., înălţime: 80 cm. (Codul: 12467)


Penstemon hibrid, culori mixte 3 buc. (Penstemon barbatus 'Rondo' Farbmischung)


Mărire
Un amestec minunat din culori pastel.(Codul: 12904)



Mac uriaş (Papaver orientale)


Mărire
Podoabele acestei plante sunt florile roşu-închise care adesea ating un diametru de 15 cm. După înflorirea de primăvară tulpinile trebuie tăiate pentru a obţine o a doua înflorire în toamnă. (Codul: 13596)



Fluturei Burgunder (Gaillardia burgunderi)


Mărire
Este o plantă perenă cu flori mari roşii. Este perfectă şi pentru flori tăiate. Înflorire: mai.-sept., are înălţimea aproximativ 60 cm. (Codul: 13625)


FLOARE DE COLŢ "LEONTOPODIUM ALPINUM"-  10596

Floarea de colţ (leontopodium alpinum), denumiri: albumeală, albumiță, floare-de-colț, (rar) edelvais, (reg.) flocosele (pl.), steluță, floarea-doamnei. planta originară(cea sălbatică) creşte doar la o altitudine foarte mare (peste 1500m), aceasta însă este o plantă aclimatizată, care poate trăi şi la malul mării fără probleme, însă este o plantă de exterior chiar şi iarna, şi rezistă la temperaturi de -37C.
Este steaua nestemată din orice tip de grădină. Creşte la aproximativ 20-30cm înălţime, şi înfloreşte foarte bogat din luna mai până la începutul lui august. Este plantă perenă, şi este plantat la ghivece de fi 12cm.
Planta este lânat-tomentoasă, înaltă de 5 - 20 cm, cu inflorescențe compuse din capitule, înconjurate de numeroase bractee lungi, alb - argintii, lânos - păroase.[1]. Dacă în România planta ajunge doar până la înălțimea de maximum 20 cm, ea poate crește în alte țări până la 50 - 80 cm. [2] Inflorescența este îmbrăcată cu frunze păroase, unele mai mari, altele mai mici și care iau forma unei steluțe.Aceasta este formată din până la zece inflorescențe cu numeroase și minuscule flori, încadrate de 5-15 bactee albe, dispuse radiar, ce dau întregului ansamblu înfățișarea unei flori. Planta este acoperită cu peri catifelați, argintii, ce îi conferă o eleganță deosebită. Perioada de înflorire este iulie - august.









Urmează să le despachetez și să văd ce și cum....

13 comentarii:

Anonim spunea...

fireste ca am ceva de zis, altfel n-as fi eu :D
da, tam, si eu am fost impresionata foarte placut de modul de ambalare, dar si de felul cum se prezinta plantele: sanatoase, viguroase, intr-un cuvant: tzapene!
da' stiu, fata draga, ca ti-ai luat ceva plante! :))Sa le stapanesti sanatoasa si voiaosa! sa te bucure de rodul si parfumul lor!
Imi pare rau ca sezi departe de Bucuresti (sau am inteles io aiurea?!) ca-ti dadeam kilometri de vita salbatica!!
sa ne-auzim cu bine!
cu drag,
Phlox

thamara spunea...

din păcate, bucuria mea la acea dată a fost cam în van :(
din atâtea plante, mai am cam 20%...
toate, dar toate !!! au avut pământul infestat cu ouă de melci și alte ouă, care nu știu ce au fost, și cele pe care nu le-am descoperit atunci și nu le-am spălat rădăcinile ca să le replantez, au murit :(
altele, deși părau sănătoase și viguroase cum spui, aveau pământul foarte umed și din start rădăcinile putrezite ! x(
le-am scris și mi-au propus ca în această toamnă să fac comandă pentru o sumă care corespunde la 1/2 din suma cheltuită în primăvară. așa voi face, dar de data asta voi lua numai arbuști sau arbori cu rădăcină liberă, să nu mai pățesc la fel !
o să updatez articolul ;;)

Dana spunea...

imi pare rau de ce ti sa intimplat thamara si eu am cumparat aprox tot atatea plante ca tine dar altele si nu am pierdut nici una din ele toate au fost super in schimb eu am luat teapa cu Bakker sa nu aud de ei

thamara spunea...

sorry pentru răspunsul întârziat. de Bakker am auzit citind diverse bloguri că ar fi sub orice critică, deci mulțam pentru atenționare. am mai făcut comandă toamna asta ( ce-i drept în octombrie, dar atunci când era foarte cald... ) la sc. Olma.srl Iași, am vorbit direct cu patronul la telefon, pentru cireși amari, 2 soiuri, cireș galben și niște peri soiuri mai deosebite, dar nici până în ziua de azi nu am primit vreo veste :)] ~x(
sunt firme care nu merită nici o considerație.

Anonim spunea...

Am cumparat si eu anul acesta cateva platnte de la Sieberz, printre care si Afin Reka cu ciorchini mari, Kiwi, catina, dar se pare ca Kiwi polenizatorul nu vrea sa dea semne de viata. Restul merg bine.
Ai mai comandat alte plante?
Felicitari pentru blog.
Rita

Anonim spunea...

SA NU MAI AUD DE SIEBERZ ,AM FACUT COMANDA IN FEBRUARIE SI DUPA 1 TLF SI UN MAIL ,AU AJUNS SI PLANTELE AZI ,,,UNA RUPTA FARA FRUNZE,FARA VIRF ,,,UNA INTR O PLASA DE NAILON ,,,,CA LA SARACI ,,SI VAI DE MAMA LOR ,DEZAMAGIRE TOTALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Dezamagire mare si pt mine, am fost la Sieberz Budapesta, plantele sunt neangrijite si vai de mama lor bietele,doar reclama bine facuta, din catalog atrage.

Anonim spunea...

ce bine ca va scrieti experientele...tocmai am dat o comanda la sieberz pe care am anulat-o dupa ce am citit ce ati scris despre ei.

cristina spunea...

mi-am luat si eu teapa de cateva ori comandand de la diverse doamne care au albume pe sunphoto si nu sunt deloc multumita...
acum am descoperit 2 site-uri de la care tot comand si sunt super fericita ca i-am gasit
multeplante.ro si plant-shop.ro
daca mi s-a intamplat sa mi se usuce o planta, am trimis poza si mi-au retrimis alta fara niciun alt cost.Asa vad eu ca iti respecti clientul...

thamara spunea...

și eu am luat de la multeplante.ro
foarte mulțumită și de asemeni, ce s-a rupt la transport, am trimis poză și mi-au trimis altul/alta.

Carmen spunea...

Am cumparat si eu de la Sieberz. Am fost multumita de calitatea plantelor. Nu a murit niciuna, iar in al doilea an au fost o slendoare. Secretul consta in despachetarea lor imediata din ambalajul in care au fost trimise pt ca altfel se deterioreaza, transpira si putrezesc.Referitor la Bakker, ei stau foarte bine la capitolul bulbi. Tot ceea ce am plantat s-a dezvoltat bine si au rezistat si in anul urmator. La capitolul plante cu radacini ramificate, majoritatea au sosit moarte pt ca nu le impacheteaza corect si mai au dezavantajul ca le trimit prin Posta si plantele stau prea mult timp inchise in cutia de carton fara apa si aer si cred ca asta este dezavantajul major.Intr-un an le-am refuzat coletul si mi-au trimis corect banii inapoi si de atunci comand la ei numai bulbi si ocazional alte plante.

Ursula spunea...

Eu de Sieberz sa nu mai aud.Am comandat 2 Magnolii.2 Catine,2 Lavande si bulbi de Crini.Cam dupa 2 sapt am primit acel sms ca o sa ajunga comanda si am fost dezamagita,Magnoliile erau in fundul cutiei,neambalate,din care una arata jalnic.frunze rupte,varfuri indoite,celalte erau ambalate corespunzator,cu toate ca din 3 Lavande mai traiesc 2.Sa revin la Sieberz,am sunat,am vb cu o Doamna ,am trimis poze de la acea Magnolie jalnica si raspunsul pe care l-am primit a fost ca Magnolia e VIABILA si ca mi s-a prelungit garantia la Magnolie pana la mijlocul lui Iunie.Nu o sa mai trimit poze cum arata acum ca nu are sens ,imi pierd timpul degeaba.Imi pare rau ca am recomandat Sieberz si la prieteni(pana sa vina pachetul)
In schimb de Bakker sant multumita ,am comandat un Abutilon care e o splendoare

Irideckard spunea...

Buna ziua

As dori sa spun si eu ca am avut experiente asa-si-asa cu Bakker, totusi bulbii si capsunile au fost foarte bune, insa au mari probleme cu livrarea soiurilor comandate (mai ales la mix-urile de culori pentru diverese flori). Dar au fost seriosi cand am solicitat inlocuire la garantie. Ah, inca ceva: Bakker, Sieberz si altele asemenea, cu cataloage foarte frumoase, sunt extrem de scumpe pentru ceea ce ofera, la banii aia iti poti cumpara din Baumax si Bricostore, chiar si Obi plante mult mai bine dezvoltate... uitati-va doar la pomii fructiferi si veti intelege. Dar poate ca se merita achizitionarea anumitor bulbi/plante mai greu de gasit in alta parte.

Eu am avut experiente foarte bune cu Plant-Shop, desi dezavantajul aici ar fi ca unele plantele sunt foarte mici, dar cred ca preturile compenseaza neajunsurile.

Mentionez ca nu am nicio afiliere la firmele mentionate, vreau doar sa ajut alti gradinari amatori...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
;