Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Binefacerile oțetului în grădină

Oțetul este o alternativă ecologică și ieftină la diverse produse chimice pe care le folosim de obicei în grădină. Cu ajutorul oțetului poți să protejezi plantele de buruieni și dăunători și să întreții uneltele și mobilierul din grădină. Iată cum câteva picături de oțet îți pot fi de mare folos:

 

Dăunători


1 Oțetul omoară buruienile care dau un aspect inestetic grădinii sau curții tale. Dacă torni puțin oțet la rădăcina unei buruieni, aceasta se va usca și va muri. Metoda este recomandată mai ales pentru înlăturarea buruienilor care răsar prin fisurile și crăpăturile pavajelor și drumurilor de acces din grădina ta.

2 Stopează formarea mușuroaielor de furnici. Dacă ai multe
furnici în grădină și există riscul ca acestea să-și facă un mușuroi într-un loc nepotrivit sau să-ți strice aspectul gazonului scapă de ele pulverizand oțet în zonele respective. Mirosul înțepător al oțetului le va îndeparta. 

3 Dacă ai fost invadat de melci fără cochilie, scapă de ei pulverizand o soluție formată din apă si oțet (1:1) in zonele în care îi observi. Ca și furnicile, melcii sunt sensibili la mirosul de oțet, care îi poate omorî.


Curățenie


4 Curăță ghivecele, vasele de sticla, plastic sau lut din curte sau gradină cu o cârpă moale înmuiată în apă călduță amestecată cu puțin oțet.

5 Îndepartează urmele lăsate în farfurioarele de la ghivece cu ajutorul oțetului. Prepară o solutțe din apă călduță și oțet și lasă farfurioarele la înmuiat timp de câteva ore. Urmele inestetice vor disparea.

6 Excrementele de pasare de pe aproape orice suprafață se îndepartează ușor cu o carpă înmuiată în oțet. 

7 Dacă în grădina ta există unelte sau șuruburi ruginite, curăță-le lăsându-le la înmuiat în oțet nediluat timp de mai multe ore.

8 Curăță și îndepartează mirosul urât al mobilierului din gradină cu ajutorul unei carpe înmuiate în oțet.

9 Dacă ți-ai pătat mâinile culegând mure, poți să le cureți cu oțet. Totodată, oțetul îți protejează mâinile de bolile de piele care pot să apară de la diverse pesticide și substanțe pe care le folosești în grădina.

 

Ingrijire plante


10 Există plante care iubesc mediul ușor acid ca Azalea, Rhododendron,Hortensia, Gradenia astfel ca este indicat să torni puțin oțet în apa folositaăpentru udarea lor. Folosește o soluție formata din 5 l de apă și nu mai mult de 200 ml de oțet pentru a uda aceste flori.

11 Pentru ca florile tăiate să reziste mai mult, adaugă în vaza în care le-ai așezat 1 l de apă, 2 linguri de oțet și o lingură de zahăr.

 

Alte întrebuințări

 

12 Ca să prinzi fluturi, taie partea superioară a unei cutii de bere și pune în ea o pastă formată din oțet si melasă (2:1). Agață cutia într-un copac și așteaptă până va pica vreun fluture în capcană.

 

13 Tot cu ajutorul oțetului poți să eviți ca pisicile și câinii să-și facă nevoile în zonele nisipoase din grădina ta sau în locul de joacă al copiilor. Pisicile nu suportă mirosul de oțet astfel că nu se vor apropia de locurile unde ai pulverizat această substanță.

Sursa : http://www.acasa.ro

2 comentarii:

Octavian Ghergheli spunea...

Foarte interesant si practic in acelasi timp. In special pentru cei care cultiva flori sau cresc caini sau pisici. Iata ca otetul are mai multe intrebuintari. Sincer multe din ele acum le aflu. Multumesc pentru articol! RCA ieftin

thamara spunea...

Partea proastă este că pentru animăluțele de casă, trebuie să dai mai des pe locurile vizate, pentru că soluția se și evaporă și, și dispare mirosul foarte repede. din experiență, am dat pe locurile pe care le roade ciobănescul meu german, dar nu a prea avut efect în timp. nici chiar piperul măcinat, pus din greu pe acele locuri, nu l-a îndepărtat, din contră, chiar a dormit cu nasul în piper :D
poate o fi câinele meu iubitor de mâncare chinezească...;)) cine știe...:p

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
;