Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Uleiul horticol, pesticid natural


Uleiul horticol, pesticid natural si eficient

Uleiul horticol este o alternativa naturala si eficienta pentru pesticidele si insecticidele toxice ce pot afecta si insectele benefice din gradina ta si chiar plantele pe care vrei sa le protejezi.


Folosit initial pentru protejarea pomilor fructiferi de daunatori, uleiul horticol este o varianta simpla pentru protejarea plantelor din gradina ta deinsecte daunatoare.Uleiurile minerale folosite în uleiul horticol sunt combinate uneori si cu
uleiuri vegetale cu efecte similare, cum sunt cele obtinute din semintele de bumbac sau din soia.

Cele mai multe uleiuri horticole sunt combinate cu un agent de emulsifiere, care ajuta la diluarea lor si aplicarea pe plante prin pulverizare, pe timpul iernii, cand insectele polenizatoare nu sunt expuse pericolului.

Cum functioneaza uleiul horticol 

Dupa dezvoltarea uleiului horticol destinat aplicarii inainte de infrunzire, a fost creat si un ulei mai usor, care sa poata fi aplicat si vara, perioada in carefrunzele sunt in crestere. Cele mai multe uleiuri din comert sunt recomandate pentru folosire indiferent de perioada aleasa.


Uleiul horticol actioneaza ca pesticid sufocand insectele, blocandu-le deschiderile de pe suprafata corpului prin care respira. Uleiul poate afecta siouale de insecte si chiar capacitatea unor specii de insecte de a se hrani.

Gradinarii cu experienta recomanda folosirea uleiului doar atunci cand ai eliminat orice alta optiune mai putin toxica, deoarece poate ucide si insectele cu efecte benefice in gradina ta.

Uleiul in exces se evapora de obicei rapid si nu lasa reziduuri toxice pentru oameni sau pentru animale.


Momentul potrivit pentru aplicarea uleiului horticol



Cel mai bun moment pentru aplicarea uleiului horticol este primavara, chiar inainte de deschiderea mugurilor si a florilor. Momentul trebuie amanat cat mai mult, deoarece insectele vor fi afectate de ulei doar daca si-au inceput perioada activa dupa iarna.


Aplicarea uleiului horticol pe timpul verii depinde de ciclul reproductiv al insectelor. Tine cont de faptul ca insectele mature sunt mult mai putin afectate de acest pesticid natural.


Uleiul horticol nu trebuie aplicat niciodata atunci cand temperatura depaseste maxima de 38 de grade si nici sub pragul de inghet. Daca plantele sunt foarte umede, uleiul se va evapora mai incet si frunzele ar putea fi afectate. Toamnaeste un alt moment in care aplicarea uleiului horticol trebuie evitata, deoarece acesta poate dauna plantelor peste iarna.


Atentie! Nu aplica niciodata ulei horticol la mai putin de 30 de zile dupa aplicarea unor tratamente pe baza de sulf. Combinatia de ulei horticol si orice pesticid cu sulf este foarte toxica pentru majoritatea plantelor.


Daunatorii afectati de uleiul horticol



Primavara, aplicarea uleiului horticol are efect asupra oualelor hibernante deacarieni, dar si larvelor hibernante ale paduchelui din San Jose si paduchilor testosi.


Ouale de afide si de omizi sunt si ele distruse de uleiul horticol, lucru ce poate ajuta sanatatea plantelor tale si prin impedicarea raspandirii virusilor, purtati de la o planta la alta de afide.

sursa :  http://gradina.acasa.ro/boli-si-daunatori

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
;