Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Vaccin NEWVAC LA SOTA - Vaccinare la 14 zile contra bolii Newcastle (pseudopesta)descriptionvaccin viu liofilizat contra bolii Newcastle


doză = 50 / 1l apă
pentru 30 pui = 600ml apă din litrul preparat


Ingrediente active:
Virusul bolii Newcastle tulpina La Sota 106.5 – 107 EID50/doză;
Ingrediente inactive:
Lactoză 0,076 g;
Cazeina 0,026 g;
Fosfat dibazic de potasiu 0,001254 g;
Fosfat monobazic de potasiu 0,0851 g;
Fosfat disodic 0,0121 g;
Clorură de sodiu 0,0027 g;
Apă purificată ad 1 ml.


Indicatii


Pentru profilaxia specifică a bolii Newcastle la găini.
Imunitatea s-a dezvoltat începând cu 7 zile după vaccinare şi durează 49 zile.
Mod de folosite
Newvac la Sota se administreză injectabil subcutanat (0,5 ml) sau se aplică prin picături în ochi, pe cale nazală (aerosoli) sau în apa de băut.
Vaccinarea se recomandă a se face la vârsta de o zi în cazul administrării intraoculare şi intranazale (aerosoli) şi la vârsta de 10-11 zile în cazul administrării în apa de băut şi incepând cu vârsta de 9 zile în cazul administrării pe cale subcutanată.
Pentru prepararea suspensiei de vaccin în vederea administrării se îndepărtează capsa de aluminiu şi dopul de cauciuc de la flaconul cu produsul liofilizat apoi se adaugă o cantitate din diluant după care se reaplică dopul de cauciuc şi se agită bine. Suspensia rezultată se transferă în flaconul cu diluant şi se începe imediat administrarea vaccinului la păsări.
În cazul administrării individuale intraoculare/intranazale se aplică în fiecare ochi/nară câte o picătură din vaccinul reconstituit cu diluant, asigurând că mărimea picătorului să conţină o doză completă de vaccin.
În cazul administrării în masă a vaccinului:
în apa de băut:
- cu 48 ore înainte de vaccinare şi la 24 ore după vaccinare se opreşte orice administrare de medicamente sau dezinfectante în apa de băut;
- se clătesc adăpătorilor cu apă curată, proaspătă, fără adaosuri de substanţe
medicamentoase sau dezinfectante;
- cu 2 ore înainte de vaccinare se privează păsările de apă.
- vaccinul reconstituit cu diluant se adaugă în apa de băut proaspătă curată şi fără adaosuri de medicamente sau dezinfectante, apreciind cantitatea de apă pe care o bea o pasăre: 10 ml/pui până la vârsta de 30 zile; 20 ml/pui după vârsta de 30 zile (ex. 250 doze/5 l de apă; 500 doze/10 l apă);
- nu se administrează apă din nou până când nu se consumă toată apa care conţine vaccin; după aceea se continuă cu practica uzuală de adăpare.
prin aerosoli:
- suspensia pentru aerosoli se împrăştie peste păsări folosind un dispozitiv presurizat („spray") care generează microparticule.
pe cale injectabilă:
Flaconul cu vaccin (ex. 100 de doze) liofilizat se resuspendă cu diluant universal în cantitate de 50 ml entru a asigura fiecărui pui un volum de 0,5 ml.
Inocularea se face subcutanată sub axilă.


REACŢII POSTVACCINALE
Puii vaccinaţi prin aerosoli prezintă simptome respiratorii discrete (20-25%) care se remit după 2-3 zile, iar cei vaccinaţi prin instilaţii oculare prezintă conjunctivite discrete în procent redus (10-15%).
Un procent redus din puii vaccinaţi pe cale subcutanată pot prezenta penaj zburlit şi stare de prostaţie consecutiv vaccinării.
Contraindicatii si precautii


Se va folosi conţinutul integral al flaconului imediat după rehidratare; se va prepara numai cantitatea de vaccin care se va administra imediat.
Nu se vor vaccina păsările bolnave, păsările după transport/transfer la alte ferme şi păsările cu mai puţin de 8-10 zile după alte vaccinări;
Acest produs medicinal veterinar nu se amestecă cu alte produse medicinale veterinare.
Timp de asteptare


Zero zile.


Conditii de pastrare


La temperatura de 2 - 8°C, ferit de radiaţiile solare directe.
Ambalaj


Flacoane de 3 si 6 ml (cu 50, 100, 200, 250, 500, 1000, 2000, 3000 sau 5000 doze).

sursa http://farmavet.ro/newvac-la-sota,p-144.html

1 comentarii:

Anonim spunea...

MA BUCUR CA AM DESCOPERIT ACESTE INFORMATII.
VA MULTUMESC CA NE EXPLICATI SI NOUA OAMENILOR SIMPLII DE LA TARA . ACU CA AM CITIT SUNT FERICITA CA POT SA-MI INGRIJESC PUISORII SI GAINILE .
VA MULTUMESC CA EXISTATI ,VA DORESC MULT SUCCES CU RESPECT

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

;