Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Vaccinare la 20 zile - prevenirea bursitei infecţioase aviare

BIAROMVAC PA 100 DZ/FL


Vaccin viu, liofilizat, contra bursitei infecţioase aviare, preparat cu tulpina BIA-PA.


Compoziţie:
Fiecare doză de vaccin conţine:
- antigenul specific: suspensie de virus viu, atenuat, al bursitei infecţioase aviare, tulpina BIA-PA,
cultivată pe ouă embrionate de găină SPF (libere de
germeni patogeni specifici) cu titru minim...................................................................................................................... 103,5 DIE50
- suport protector pentru liofilizare: soluţie apoasă cu 2% peptonă şi 10 % lactoză ...... ad 1 doză
Specii ţintă:
Găini.


Indicaţii:
Vaccinul BIAROMVAC PA se foloseşte în prevenirea bursitei infecţioase aviare în zonele şi unităţile avicole cu presiune infecţioasă foarte mare şi evoluţie gravă a bolii.
Imunitatea indusă de vaccinul BIAROMVAC PA se dezvoltă în 2-3 săptămâni după administrare şi atinge nivelul optim după vaccinările de rapel. Durata şi nivelul imunităţii sunt influenţate de starea de sănătate a păsărilor, de condiţiile de zooigienă şi de intervalul dintre vaccinări. Vaccinarea cu BIAROMVAC PA conferă protecţie puilor de carne pe toată durata exploatării iar găinilor ouătoare pentru o perioadă normală de ouat.
În vederea asigurării eficienţei maxime a vaccinării se va proceda la reducerea presiunii infecţioase prin măsuri de profilaxie generală, stabilirea momentului optim de aplicare şi creşterea rezistenţei nespecifice a efectivelor printr-o furajare şi îngrijire corespunzătoare.


Contraindicaţii şi precauţii:
Vor fi vaccinate numai păsările clinic sănătoase, menţinute în condiţii de zooigienă şi alimentaţie corespunzătoare.


Reacţii adverse:
Vaccinul BIAROMVAC PA nu produce reacţii generale postvaccinale.


Posologie şi mod de administrare
Vaccinul BIAROMVAC PA se poate administra individual, pe cale oculoconjunctivală sau orală şi în masă, în apa de băut.
Pentru administrarea individuală fiecare doză de vaccin se reconstituie în 0,1 ml diluant. Pentru administrarea în masă fiecare doză de vaccin se reconstituie în 20-40 ml de apă de băut, în funcţie de vârsta puilor şi de rasă.
Vârsta la care pot fi vaccinaţi puii depinde de nivelul anticorpilor maternali pe baza determinării statusului imunologic şi de aceea vaccinarea se face în funcţie de categoria puilor şi de modul cum au fost vaccinate efectivele de reproducţie. 
Puii de găină crescuţi în gospodăriile populaţiei (cu status imun variabil) se vor vaccina la 12-18 zile. În fermele avicole, dacă părinţii au fost vaccinaţi cu vaccinuri BIA vii, puii broileri se vaccinează la vârsta de 7-14 zile iar tineretul de înlocuire la 14- 21 zile. Dacă părinţii au fost vaccinaţi cu vaccinuri BIA inactivate puii broileri se vaccinează la vârsta de 14-21 zile iar tineretul de înlocuire la 21-28 de zile.


Recomandări privind administrarea corectă:
Timpul optim de vaccinare depinde de situaţia epidemiologică a efectivelor şi a zonei unde sunt crescute păsările fiind evaluat sub directa coordonare a medicului veterinar care asigură supravegherea sanitară veterinară pe baza determinării statusului imunologic. În funcţie de aceste rezultate se vor efectua una, două sau mai multe vaccinări de rapel.
Pentru administrarea individuală, după reconstituirea vaccinului (0,1 ml/doză), se instilează câte o picătură în fiecare ochi sau se introduc două picături pe cioc.


10 ml dizolvant / 100 doze


În vederea asigurării dozajului, la administrarea individuală oculo-conjunctivală sau per os, se verifică obţinerea a 20 picături de vaccin pentru 1 ml.
Pentru administrarea în masă vaccinul se reconstituie în 20-40 ml apă de băut care sa fie curată şi să nu conţină dezinfectanţi (în special clor). Pentru protecţia virusului vaccinal se recomandă adăugarea în apă a 0,2-0,5% lapte degresat. Se va asigura o dietă hidrică de minimum 4 ore, în funcţie de anotimp, după golirea totală a instalaţiei de distribuire a apei în hală şi a adăpătorilor în cazul creşterii la sol, sau a instalaţiilor de adăpare şi recuperatoarelor în cazul creşterii în baterii.
După reconstituire vaccinul se va folosi în maxim 2 ore.


Timp de asteptare:
Carne: 0 zile.
Ouă: 0 zile.


Precauţii speciale pentru depozitare:
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
A se păstra şi transporta în condiţii de refrigerare (+2 - +8°C).
A se proteja de lumină directă.
Perioada de valabilitate după reconstituire este de 2 ore.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului.


Atenţionări speciale:
Se vor respecta normele generale de conduită privind manipularea produselor biologice veterinare.
În cazul unei injectări accidentale cu acest produs, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi-i prospectul produsului, chiar dacă a fost injectată o cantitate redusă de produs.


Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, după caz:
Pentru protecţia mediului produsul rămas neutilizat sau deşeurile nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere ci în locuri special amenajate.


Mod de prezentare:
Vaccinul BIAROMVAC PA se prezintă sub forma unei pastile pufoase de culoare brun-roşată sau alb-galbuie. Se livrează în flacoane cu 50, 100, 250, 500, 1000, 2000, 3000, 5000 de doze. Pentru administrare individuală vaccinul se livrează însoţit de diluantul corespunzător numărului de doze, care este o soluţie salină tamponată.


Termen de valabilitate:
18 luni de la data liofilizării.



sursa : http://www.romvac.ro

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
;