Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Se încarcă...

Ciuperci murate sau marinate


1

Ciuperci champinion proaspete 1 kg
Oțet de mere (sau de vin) 130 ml
Ulei de măsline 100 ml
Sare 2 lingurițe
Miere (sau zahăr) 3 lingurițe
Scorțișoară 1 linguriță
Cuișoare 4 - 5 buc
Piper negru 25 boabe
Frunze dafin 5 frunze
Usturoi 5 căței
Ceapă roșie 2 bucăți
Ghimbir ras 1 buc

 PREPARARE

Spalati, curatati ciupercile. Daca sunt mici le lasati intregi, daca sunt mari le taiati sferturi sau jumatati.

Curatati usturoiul si il pisati peste ciuperci. Adaugati otetul, uleiul, sarea, zaharul si mirodeniile.
Puneti cratita la foc mediu pe aragaz si acoperiti cu capac.
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 5 min. Dupa 5 min stingeti focul, amestecati bine ciupercile si lasati totul sa se raceasca bine.
Dupa ce se racesc le lasati sa se marineze in frigider minim 4 ore.
Le puteti lasa in cratita sau le aranjati in borcane, astfel vor ocupa putin loc.
Se pot pastra pana la 3 luni in frigider,
 De obicei se mananca foarte repede. Se servesc ca aperitiv cu verdeata maruntita si/sau ceapa.

2
In principiu se pot mura orice fel de ciuperci, dar de preferat sint ghebele, pleurotus sau champignion.
Ciupercile se curata, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa citeva clocote, apa se arunca, ciupercile se spala sub jet de apa si se pun din nou la fiert.  Dupa ce sint fierte se spala bine in multa apa, mai ales ghebele si se lasa o ora la scurs.
Se pregateste o saramura din o lingura de sare la un litru de lichid, 250 ml otet la 750 ml de apa,  doua linguri de zahar, piper boabe, mustar boabe, o crenguta de cimbru,  foi de dafin si citiva ardei iuti. Se da in clocot si apoi se adauga ciupercile scurse. Se lasa pina a doua zi.
In borcane se pune  intii putina zeama, apoi un strat de ciuperci, apoi citeva rondele de ceapa rosie si un catel de usturoi si se completeaza cu zeama pina la nivelul ciupercilor, apoi alt strat de ciuperci, alta ceapa si usturoi si tot asa, pina se umple si se completeaza mereu cu zeama. In mijloc se infige un ardei iute iar deasupra se pun citeva bucati de hrean.

3
Se fierbe 1 kg de ciuperci, bureti, vreo 20 minute cu sare si piper. Le strecuram si le lasam sa se raceasca. Intr-un borcan curat si uscat punem un strat de ciuperci, unul de ceapa, unul ciuperci, unul de morcovi si tot asa pana se umple borcanul. La final se adauga si doi, trei catei usturoi.
Intr-o cratita se pun o cana apa, 5 linguri de ulei masline, otet si zahar dupa gust, care se fierbe 10 minute. Aceasta zeama se toarna peste ciuperci, ceapa si morcov. Se inchide bine borcanul, se sterilizeaza si-l punem in camara.

4
Ciuperci murate
- ½ kg ciuperci
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 200 ml otet sherry
- 150 ml otet de masline
- 200 ml apa
- Sare 
- Boabe de piper
- Frunze de dafin
Tai ciupercile in bucati mai mari. Apoi pui uleiul de masline intr-o tigaie in care prajesti cateii de usturoi, ceapa taiata rondele si mocovul in felii subtiri, la foc mic. Adaugi si ciupercile si condimentele. Lasa-le sa se prajeasca pana cand scad si sunt moi.

Iei tigaia de pe foc si pui compozitia intr-un vas cu apa si otet si lasi cel putin 2 zile la marinat, inainte sa consumi ciupercile.



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

;