Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Soluție săpun pentru afide



“Solutie din:
- 40 parti apa;
- 8 parti sapun lichid de spalat vase (important: nu un altfel de sapun);
- 1 parte alcool sanitar.
Asta este formula clasica, ecologica, care mi-a fost recomandata in Canada, dar eu pun ceva mai mult alcool (4 parti). Partile le masor cu lingura, dar se poate folosi si o alta unitate de masura. Am avut rezultate impotriva cosenilelor si a larvelor de paienjeni rosii si de musculita alba, dar sa stii ca de fapt nu am
pulverizat ci am sters frunzele cu solutia asta (mi-am permis pentru ca plantele mele sunt mici si n-au multe frunze). N-a fost nevoie de mai mult de 2 astfel de tratamente, care se pot aplica cat de des este nevoie (de obicei la interval de 3-7 zile, in functie de temperatura mediului).”
Reteta am copiat-o de mai multa vreme de pe un forum. Am uitat de ea o buna bucata de timp si-am redescoperit-o zilele trecute.Imi pare rau ca nu pot indica sursa, in tot cazul ii multumesc celei care-a postat-o.
Am aplicat-o pe tufele mele de bob napadite intr-un timp record de pureci, paduchi si furnici si alte bazdaganii … si se pare ca dunctioneaza! Acuma abia astept sa mai treaca 2 zile ca sa reiau procedura.
Si sa nu uit: e valabil orice tip de detergent lichid de vase.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc! Cunosteam procedeul dar nu stiam dozajul necesar....si muzica, excelenta, mai ca nu-mi vine sa plec de pe blogul tau.Zi buna!Mira

thamara spunea...

;;)

Anonim spunea...

La reteta de sus, pentru a o face si mai respingatoare pentru afide, va recomand sa amestecati si ceai concentrat de pelin. Va functiona mult mai bine!

thamara spunea...

mulțam fain :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
;