Ingrediente:
1,5 kg prune
15 gr ghimbir ras
3 ardei iuţi tocaţi mărunt
5 gr cuişoare
un praf scorţişoară
un praf sare
400 gr zahăr
500 ml oţet
Mod de preparare:
1.Se spală fructele şi fiecare prună se împunge uşor cu o furculiţă.
2.Toate celelalte ingrediente se pun într-o oală şi se dau la fiert.
3.Când fierb, se adaugă prunele şi se lasă 3-4 minute la fiert.
4.Se scot prunele şi se pun în borcane sterilizate.
5.Siropul se fierbe în continuare până se îngroaşă.
6.Când e gata se toarnă peste fructe, în borcane.
7.Se lasă la răcit şi se pun într-un loc răcoros şi uscat.
sursa : http://www.gustos.ro
- Home
- MyHome
- Calcul
- Convertor măsuri îmbrăcăminte și încălțăminte
- Calculator calorii lichide
- Calculator Calorii Zilnice
- Calorii - principalele alimente
- Conversii lungimi
- Convertor valutar
- Curs valutar BNR azi
- Calculator salariu
- Ziua săptămânii în care te-ai născut
- Vârsta în amănunt
- Zonele de grădinărit
- TRANSLATOR
- Calculator diluții Bayer
- Calculator diluții Dachim
- Video
- Cărți
- Sfaturi
- Utile
- Ce-mi place
- Rețete
- Curiozități
- Diverse
- Meteo
- Jurnal Găini
- Fitosanitar
- Buruieni
- Dăunători
- Plante//zodii
- Plante companion
- Jurnal Grădină
- Calendar Svet
- Tranzit lună în zodii
_„dăcât” ce-mi place mie
0 comentarii:
poate ai ceva de zis
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.