Lapte
si derivate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Lapte de
vaca integral
|
3,5
|
3,5
|
4,5
|
65
|
Lapte de
vaca normalizat
|
3,5
|
1,7
|
4,9
|
50
|
Lapte de
oaie
|
6
|
7,5
|
4,6
|
113
|
Lapte de
capra
|
3,5
|
3,7
|
4,5
|
67
|
Lapte de
vaca batut
|
3,2
|
2,9
|
5,5
|
63
|
Iaurt din
comert
|
3,2
|
2,6
|
4
|
54
|
Lapte
praf
|
27
|
24
|
40
|
498
|
Branza
grasa de vaca
|
13
|
9
|
4,5
|
155
|
Branza
dietetica de vaca
|
18
|
-
|
4
|
90
|
Branza de
burduf
|
27,4
|
27,4
|
0,5
|
369
|
Telemea
de oaie
|
18,9
|
24
|
1
|
305
|
Telemea
de vaca
|
19,4
|
20,4
|
1
|
273
|
Cascaval
|
25
|
19
|
1
|
283
|
Branzeturi
topite
|
7
|
36
|
0,9
|
366
|
Carne
si derivate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
|
Carne de
vaca slaba
|
20,4
|
2,2
|
-
|
104
|
Carne de
vaca slaba
|
12
|
24,5
|
-
|
277
|
Carne de
porc slaba
|
20,4
|
6,3
|
142
|
|
Carne de
porc garsa
|
15
|
30
|
-
|
340
|
Carne de
oaie
|
17
|
12
|
-
|
181
|
Carnea de
miel
|
18
|
20
|
-
|
260
|
Carnea de
gaina
|
21
|
6
|
-
|
142
|
Carne de
pui de gaina
|
20,1
|
10,2
|
-
|
177
|
Carne de
curca
|
24,5
|
8,5
|
-
|
179
|
Carne de
gasca semigrasa
|
18,4
|
20
|
-
|
261
|
Carne de
rata
|
19,6
|
6
|
-
|
136
|
Carne de
iepure
|
22
|
1
|
-
|
100
|
Parizer,cremwursti
|
13
|
26
|
-
|
295
|
Salam de
Sibiu
|
26,5
|
43,4
|
-
|
512
|
Salam de
vara
|
20
|
47
|
-
|
519
|
Carnati
|
18
|
26,9
|
-
|
324
|
Sunca
presata
|
24,9
|
20,7
|
-
|
294
|
Muschi
tiganesc
|
21,6
|
26,3
|
-
|
333
|
Leberwurst
|
16,8
|
30,1
|
-
|
349
|
Pateu de
ficat
|
19,6
|
19,5
|
-
|
261
|
Peste
si derivate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Crap
|
18,9
|
2,8
|
-
|
104
|
Salau
|
19,4
|
0,4
|
-
|
83
|
Stiuca
|
19,1
|
0,4
|
-
|
82
|
Somn
|
16,8
|
18,8
|
-
|
224
|
Scrumbi
de Dunare
|
14,2
|
25,9
|
-
|
299
|
Calcan
|
17
|
2
|
-
|
88
|
Stavrid
|
16,6
|
5,1
|
-
|
115
|
Cod
|
19
|
1
|
-
|
87
|
Hering
|
18
|
10
|
-
|
167
|
Macrou
|
22
|
10
|
-
|
183
|
Conserve
de peste
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Crap in
sos tomat
|
10,6
|
6,9
|
4,3
|
125
|
Cod in
sos tomat
|
14,9
|
1,3
|
2,9
|
85
|
Heringi
in sos tomat
|
16,2
|
10,4
|
1,8
|
170
|
Macrou in
sos tomat
|
14,5
|
10,6
|
1,6
|
1,64
|
Stavrid
in sos tomat
|
15,5
|
6,6
|
-
|
125
|
Fileu in
macrou de ulei
|
16,2
|
20,7
|
-
|
259
|
Heringi
in ulei
|
13,7
|
28,9
|
-
|
325
|
File de
sardina in ulei
|
19,3
|
21,6
|
-
|
280
|
Icre crap
|
25
|
3
|
-
|
130
|
Icre
stiuca
|
27
|
1,5
|
-
|
125
|
Icre
negre (caviar)
|
26
|
15
|
-
|
246
|
Icre
Manciuria
|
35
|
12
|
-
|
255
|
Oua
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Oua de
gaina integral (grame pe bucata)
|
7,0g
|
6,0g
|
0,6g
|
171
|
Galbenus
de ou de gaina
|
16
|
32
|
0,3
|
364
|
Albus de
uo de gaina
|
13
|
0,2
|
0,5
|
57
|
Un ou de
rata (cca 60g)
|
7,0g
|
8,0g
|
0,2g
|
104
|
Legume
proaspete
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Ardei
gras verde
|
1,1
|
0,2
|
2,5
|
17
|
Ardei
gras rosu
|
1,3
|
0,4
|
7,3
|
39
|
Cartofi
noi
|
1,7
|
0,2
|
17,4
|
80
|
Cartofi
maturi
|
2
|
0,15
|
19
|
88
|
Castraveti
|
1,3
|
0,2
|
2,9
|
19
|
Ceapa
verde
|
1
|
0,2
|
3,5
|
20
|
Ceapa
uscata
|
1,5
|
0,2
|
8
|
40
|
Ciuperci
|
5
|
0,5
|
2,3
|
35
|
Conopida
|
2,8
|
0,3
|
3,9
|
30
|
Dovlecei
|
0,9
|
0,1
|
3,2
|
18
|
Fasole
verde
|
2
|
0,2
|
5,7
|
33
|
Mazare
verde boabe
|
8,4
|
0,5
|
14
|
96
|
Morcovi
|
1,5
|
0,3
|
8,8
|
45
|
Pastarnac
|
1,4
|
0,5
|
15
|
72
|
Patrunjel
radacina
|
1,1
|
0,8
|
10
|
53
|
Patlagele
rosii
|
1,3
|
0,2
|
4,8
|
27
|
Praz
|
2,3
|
0,4
|
9,9
|
54
|
Ridichii
de luna
|
0,6
|
0,1
|
3,8
|
19
|
Ridichii
de iarna
|
1,3
|
0,1
|
4,9
|
26
|
Salata
verde
|
1,9
|
0,3
|
2,9
|
22
|
Sfecla
rosie
|
1,3
|
0,1
|
9
|
43g
|
Spanac
|
3,5
|
0,3
|
2
|
25
|
Telina
radacini
|
1,4
|
0,3
|
5,9
|
33
|
Urzici
|
7,9
|
0,7
|
7,1
|
68
|
Usturoi
|
7,2
|
0,2
|
26
|
137
|
Varza
alba
|
1,8
|
0,2
|
5,8
|
33
|
Varza
Bruxelles
|
4
|
0,5
|
7
|
50
|
Varza
rosie
|
1,9
|
0,2
|
5,6
|
33
|
Legume
conservate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Fasole
verde (conserve sterilizate)
|
1,1
|
0,4
|
2,5
|
18
|
Mazare
verde boabe (conserve sterilizate)
|
6,5
|
0,5
|
10
|
72
|
Mazare
fina (conserve sterilizate)
|
6,5
|
0,4
|
9
|
67
|
Ghiveci
in bulion
|
1,4
|
0,5
|
3,7
|
26
|
Tomate in
bulion
|
1,7
|
0,4
|
3,1
|
23
|
Vinete in
bulion
|
1
|
0,5
|
1,5
|
15
|
Tocana de
legume
|
1
|
6
|
3,1
|
73
|
Ardei
|
1,2
|
8
|
8
|
112
|
Spanac cu
orez
|
2
|
8
|
2
|
91
|
Pasta de
tomate
|
5,4
|
-
|
15,4
|
85
|
Bulion de
tomate
|
3,6
|
-
|
11,6
|
62
|
Legume
deshidratate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Cartofi
rondele
|
7,8
|
0,4
|
77
|
350
|
Ciuperci
|
41,7
|
1,7
|
30,8
|
313
|
Morcovi
|
9
|
1,5
|
61,4
|
303
|
Legume
murate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Castraveti
in otet
|
0,6
|
-
|
1,5
|
9
|
Gogosari
intregi in otet
|
0,7
|
-
|
3
|
15
|
Gogosari
taiati in otet
|
0,8
|
-
|
2,6
|
14
|
Salata de
varza rosie
|
1
|
-
|
3
|
16
|
Salata de
sfecla rosie
|
1
|
1
|
8,2
|
38
|
Varza
acra
|
1,2
|
-
|
3,3
|
18
|
Fructe
proaspete
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Banane
|
1,3
|
0,6
|
13,4
|
66
|
Caise
|
1
|
-
|
13
|
57
|
Capsuni
|
1
|
1
|
9
|
50
|
Cirese
|
1
|
0,3
|
18
|
81
|
Coacaze
|
1,5
|
0,6
|
10,2
|
54
|
Fragi de
padure
|
1,3
|
1
|
9,8
|
54
|
Grepfruit
|
0,5
|
0,2
|
6,5
|
30
|
Gutui
|
0,5
|
0,5
|
14,2
|
65
|
Lamai
|
0,9
|
0,7
|
6,2
|
36
|
Mandarine
|
0,8
|
0,1
|
8,7
|
40
|
Macese
|
4,1
|
1,2
|
21,8
|
117
|
Mere
|
0,3
|
0,5
|
15
|
67
|
Mure
|
1,5
|
1,4
|
14,1
|
77
|
Pepeni
galbeni
|
0,5
|
0,1
|
5
|
23
|
Pepeni
verzi
|
0,5
|
0,1
|
5,4
|
25
|
Pere
|
1
|
1
|
16
|
79
|
Piersici
|
1
|
-
|
10
|
45
|
Portocale
|
0,8
|
0,2
|
10,1
|
47
|
Prune
|
0,6
|
0,1
|
21
|
89
|
Zmeura
|
1
|
1
|
14
|
71
|
Struguri
|
2,1
|
1,7
|
18
|
98
|
Visine
|
1
|
0,5
|
14
|
66
|
Fructe
uscate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Curmale
cu samburi
|
1,9
|
0,6
|
74
|
316
|
Mere
|
1
|
1
|
55
|
239
|
Pere
|
2,4
|
0,4
|
70
|
300
|
Prune cu
samburi
|
2,5
|
0,5
|
71
|
306
|
Smochine
|
4,3
|
1,3
|
58
|
267
|
Stafide
|
2,5
|
0,5
|
71
|
306
|
Sucuri
si paste de fructe si legume
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Suc
natural de mere
|
0,09
|
-
|
17,4
|
72
|
Suc
natural de mere concentrate
|
0,5
|
-
|
64,4
|
266
|
Suc de
pere
|
0,02
|
-
|
14,1
|
57
|
Suc de
prune
|
0,09
|
-
|
13,7
|
56
|
Suc de
zmeura
|
0,16
|
-
|
12,3
|
51
|
Suc de
struguri
|
0,13
|
-
|
20
|
83
|
Suc de
tomate
|
1
|
-
|
5
|
25
|
Compoturi
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Compot de
caise
|
0,5
|
-
|
14
|
59
|
Compot de
cirese
|
0,4
|
-
|
15,5
|
65
|
Compot de
gutui
|
-
|
-
|
17
|
70
|
Compot de
mere
|
0,3
|
-
|
17,5
|
73
|
Compot de
pere
|
0,2
|
-
|
20,5
|
85
|
Compot de
piersici
|
0,6
|
-
|
16,1
|
68
|
Compot de
prune
|
0,4
|
-
|
15,3
|
64
|
Compot de
visine
|
0,4
|
-
|
15,5
|
65
|
Compot de
struguri
|
0,5
|
-
|
19
|
80
|
Leguminoase
uscate
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Fasole
boabe
|
23
|
1,7
|
47,7
|
303
|
Linte
boabe
|
25
|
1,9
|
52
|
333
|
Mazare
boabe
|
21,5
|
1,9
|
53
|
323
|
Produse
derivate din cereale
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Paine de
grau alba
|
7,5
|
0,4
|
52
|
247
|
Paine de
grau intermediara
|
7,5
|
0,7
|
48
|
234
|
Paine de
grau neagra
|
8,4
|
1,2
|
48
|
242
|
Paine de
secara
|
12,4
|
1,7
|
67,7
|
344
|
Paine
graham
|
9,1
|
1
|
51
|
256
|
Cornuri,
chifle simple
|
8,2
|
0,4
|
57,1
|
271
|
Cornuri,
chifle cu material
|
8,2
|
4,4
|
61,6
|
327
|
Faina de
grau, extractie 75%
|
11,8
|
1,4
|
72
|
356
|
Faina de
grau, extractie 85%
|
11
|
1,4
|
71
|
349
|
Faina de
secara
|
8,9
|
1,2
|
74,6
|
353
|
Faina de
porumb
|
9,6
|
1,7
|
72,1
|
351
|
Arpacas
din orz
|
9,5
|
1,5
|
72
|
348
|
Orez
decorticat
|
8,1
|
1,2
|
75,5
|
354
|
Gris
|
9,4
|
0,9
|
75,9
|
358
|
Fulgi de
ovaz
|
13,6
|
6,3
|
63,3
|
374
|
Paste
fainoase obisnuite
|
10,9
|
0,6
|
75,6
|
360
|
Paste
fainoase cu ou
|
10,2
|
2,2
|
79,1
|
386
|
Biscuiti
|
8,2
|
9,5
|
74
|
425
|
Fructe
oleaginoase
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Arahide
|
25,8
|
44,5
|
15,7
|
584
|
Alune
curatate
|
12
|
63
|
17
|
705
|
Masline
negre
|
20;0
|
35;0
|
7;2
|
437
|
Masline
verzi
|
12,5
|
10
|
8,1
|
177
|
Nuci
|
21
|
59
|
3,7
|
650
|
Grasimi
|
Proteine
%
|
Lipide
%
|
Glucide
%
|
Cal /
100g
|
Smantana
preambalata
|
2,5
|
30
|
3,1
|
302
|
Smantana
varsata
|
2,5
|
29,5
|
3
|
297
|
Unt
|
6
|
74
|
2
|
721
|
Untura de
porc
|
0,2
|
99,6
|
-
|
927
|
Ulei de
floarea soarelui
|
-
|
100
|
-
|
930
|
Ulei soia
|
-
|
100
|
-
|
930
|
ulei de
floarea soarelui + soia
|
-
|
100
|
-
|
930
|
Ulei
germeni de grau
|
-
|
100
|
-
|
930
|
Margarina
|
-
|
82,5
|
-
|
767
|
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